Renovatie Hotel 't Lansink

In Hengelo kwamen de technische en metaalindustrie in het begin van deze eeuw tot grote bloei. Een van de bedrijven, dat ook nu nog bestaat, werd opgericht door C.F. Stork, een bevlogen en zeer sociaal grootindustrieel. Deze C.F. Stork had de - zeker voor die tijd - revolutionaire opvatting, dat zijn arbeiders goede leef- en woonomstandigheden moesten worden geboden. Hij realiseerde voor de werknemers van zijn bedrijf, een woonwijk van hoge kwaliteit en in een verrassende bouwstijl. Deze wijk 'Het Tuindorp' gedoopt is ook nu nog een van de meest aantrekkelijke delen van Hengelo.

In 1916 werd door dezelfde C.F. Stork een theehuis gebouwd, als sociaal middelpunt van 'zijn' Tuindorp. In 1921 werd het theehuis van een extra verdieping voorzien en omgedoopt tot Hotel 't Lansink, waarbinnen ook het café 'De Nachtegaal' een plaats kreeg. In de loop der tijd volgden nog een aantal verbouwingen en werden het hotel en het café-restaurant aangepast aan de moderne eisen van deze tijd. Bovendien werden ook voor de zakelijke markt uitstekend geoutilleerde conference rooms en overige faciliteiten gerealiseerd.

In 1996 kregen het hotel en het restaurant ieder hun eigen naam: " 't Lansink Het Hotel" en "Le Rossignol (naar de Nachtegaal) Het Restaurant". Momenteel zijn 't Lansink en Le Rossignol goede bekenden van zeer vele gasten en bezoekers en van veel grote en kleinere bedrijven en organisaties. De ambiance en de sfeer van het oorspronkelijke theehuis zijn niettemin volledig behouden gebleven, waardoor ook nu nog goed de sfeer is te proeven die C.F. Stork destijds voor ogen had.

Met de grote renovatie van juli 2005 tot en met voorjaar 2007 werd de naam van het hotel veranderd in Tuindorphotel ‘t Lansink en de naam van het restaurant draagt de naam van de Patron Cuisinier

Share our website